Hozzávalók:
- 100 dkg vastag görög joghurt
- 1 evőkanál édes füstölt paprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 550 dkg bőr- és csont nélküli csirke comb
- 4 tortilla kenyér vagy tortillacsomagolás
- ½ nagy uborkát megmosva, meghámozva és félholdra szeletelve
- 200 dkg cseresznye paradicsom félbe vágva
- 2 kisebb kínai kel
- ecetes zöld chilli a tálaláshoz
Elkészítés: Keverje össze a joghurtot, a paprikát, a köményt és a fokhagymát egy nagy kerámia vagy üveg keverő tálban és ízesítse sóval és borssal. Szedjen ki belőle egy nagy kanállal egy másik kis tálba és tegye félre. Tegye a csirkét a nagy tálba a joghurtos páccal, majd tegye félre 30 percre vagy amennyire csak tudja. (Ezt előző nap este is elkészítheti és lefedve tudja egész éjjel pácolni a hűtőben.)
Melegítsük fel a grillsütőt közepesen melegre. Tegye a pácolt csirkecombokat egy bélelt, rácsos serpenyőre és süsse 8-10 percig, majd fordítsa meg és 5-6 percig grillezze, amíg át sül és nem szenesedik el az egyenletes helyeken. Tegye át egy vágódeszkára és durván aprítsa fel.
Melegítse a grillt 1-2 percig, majd ossza el rajta a csirkét, az uborkát, a paradicsomot és a salátát egyenletesen. Adjon hozzá egy kanál hideg vizet a megmaradt joghurtkeverékhez, hogy kissé tudjon hinteni a mártással, lazább legyen az állaga. Szitáljon bele néhányat a pakolásba, majd tekerje fela tortillakenyerekbe és tálalja a pácolt zöld chilivel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply