Lassan sült török csirke zöldségekkel (Köylü Kebab)

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke körülbelül 1,5 kg
Slowly-Roasted Turkish Chicken with Vegetables (Köylü Kebab)
  • 1 db. piros paprika
  • 1 db. zöld paprika
  • 2 db. nagy vöröshagyma
  • 1 ½ kg burgonya megpucolva – hámozva
  • 2-3 db. közepes paradicsom
  • 2 db. citrom leve
  • 3-4 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1½ evőkanál paradicsompaszta
  • 1 bögre extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • só és őrölt paprika


Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 190 ° -osra.
Vágja fel a a csirkét 8-10 darabra. Mossa le és törölje le alaposan papírtörlővel. Ízesítse sóval és borssal és tegye a darabokat egy nagy mély tálba.
Vágja össze a burgonyát és a paprikát nagy darabokra és adja hozzá a tálba a zúzott fokhagymákat a gerezdjeikkel együtt. Vágja a paradicsomot 4 darabba és tegye a tálba. Hígítsa fel a paradicsompasztát 2 csésze forró vízben és öntse bele a citromlevet és az olívaolajat. Szórja bele az oregánót, ízesítsük sóval és borssal és alaposan keverje össze a tál tartalmát..
Fedje le a tálcát alumínium fóliával és süsse a sütőben kb. 90 percig.
Ez után szedje le a fóliát és süsse további 15 percig, hogy a csirke szép aranybarna színű legyen.


Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Képek és recept forrása: http://socraticfood.com/slowly-roasted-turkish-chicken-with-vegetables-koylu-kebab/

Slowly-Roasted Turkish Chicken with Vegetables (Köylü Kebab)

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


A képen a következők lehetnek: 1 személy
Evita Asztrológus Jósnő
Melinda Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük