Hozzávalók a kenyérgolyókhoz:
- 250 dkg száraz kenyér
- 2 közepes vöröshagyma darálva
- 3 gerezd fokhagyma darálva
- 1 közepes tojás
- 1/2 bögre petrezselyem
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 bögre víz
- őrölt fekete bors
- kömény
- pirospaprika pehely
- pirospaprika
- szárított mentalevél
- kakukkfű
- bazsalikom
Hozzávalók a joghurtos szószhoz:
- 5 evőkanál sima, natúr joghurt
- só
- 3 gerezd fokhagyma
Hozzávalók az öntethez:
- 1 evőkanál paradicsomszósz
- 2 evőkanál olivaolaj
- szárított mentalevél
- pirospaprika
Elkészítés: Őrölje össze a kenyeret és miután kész, tegye egy közepes tálba. Adja hozzá a 2 darált közepes vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, a tojást, petrezselyemet, 1/2 teáskanál sót, 1/2 bögre vizet, fekete borsot, köményt, pirospaprika-pelyheket, pirospaprikát, szárított mentalevelet, kakukkfüvet, bazsalikomot és gyúrja az egészet össze (mint ahogyan a húsgombócokat szoktuk készíteni).
Folytassa a kenyérgolyók “dagasztását”úgy, hogy vizet önt hozzá apránkéntt, amíg állaga nem lesz olyan, mint a húsgombóc.
Öntsön egy kis lisztet egy nagy tálcára. Készítsen dióméretű golyókat a kenyérkeverékből és tegye a lisztezett tálcába. Az összes kenyérgolyó befejezése után rázza meg egy kicsit a tálcát, hogy az összes kenyérgolyó lisztes legyen.
Melegítsen fel olajat, süsse ki benne a kenyérgolyókat és tegye ki a golyókat egy tányérra.
Öntse a fokhagymás vagy fokhagyma nélküli joghurtos mártást a sült kenyérgolyókra.
Az öntethez melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat és melegítse fel egy serpenyőben, adjon hozzá 1 evőkanál paradicsompasztát, szárított mentalevelet, pirospaprikát, majd keverje meg egy kicsit, nehogy a szósz leégjen és öntse az ételre.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply