Csokoládés Gozleme recept

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 3 teáskanál gyors növekedésű élesztő
  • 2 teáskanál granulált cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 bögre meleg víz
  • töltelékhez: csokoládés mogyoró (pl. Nutella) és/vagy dióval megszórva.


Elkészítés:

Keverje össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálban.
Készítsen egy lyukat a közepén és a kezével keverve kezdje lassan öntse hozzá a vizet.
Folytassa a keverést mindaddig, amíg lágy, nem ragadós tésztát nem kap (adjon hozzá még lisztet, ha szükséges).
Takarja le a tésztát konyharuhával és hagyja pihenni 15 percig.
Vegyen ki mandarin gerezd méretű darabokat a tésztából és tegye ki őket egy lisztezet felületre.
Tegyen rá 1 evőkanál csokoládés mogyorót és 4-5 darab diót a tészta felére.
Az oldalakat enyhén vizezze be és hajtsafélbe a tésztát (a víz segít, hogy a szélek összeragadjanak),
Süsse mindkét oldalon olajmentes, nem tapadós serpenyőn.
Azonnal tálalja.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük