Hozzávalók:

- 1/2 bögre ghee (vagy olvasztott bárányzsír)
- bármilyen kebab hús, 1/2 / 2 arányban elosztva apróra vágva (láb stb.)
- 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
- 2-4 kockákra vágott erős chili paprika
- 1 paprika kimagozva és apróra vágva
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított pirospaprikapehely
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál só (szükség esetén több ízlés szerint)
- 2 közepes apróra vágott paradicsom
- főtt rizs a tálaláshoz
Elkészítés: Melegítsen fel egy nagy serpenyőt (wok vagy öntöttvas serpenyő) nagyon melegre. Öntsön bele olajat vagy aghee vajat a bárányzsírt és melegítse kb. 1 percig, amíg az olaj majdnem füstöl.
Adja hozzá a kockára vágott bárányhúst és főzze 8-10 percig magas hőmérsékleten folyamatosan keverve.
Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát a húshoz és főzzük 8-10 percig.
Tegye bele az összes paprikát, chili-t és a fűszereket és főzze tovább 5 percig.
Végül tegye bele a paradicsomot és főzze még kb. 5 percig.
Vegye le a tűzhelyről és tálalja rizzsel vagy lapos kenyérrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.