Saç Kavurma (török pirított fűszeres bárány)

Hozzávalók:

Homemade saç kavurma served with rice.
Kép és recept forrása: https://adamantkitchen.com/sac-kavurma/
  • 1/2 bögre ghee (vagy olvasztott bárányzsír)
  • bármilyen kebab hús, 1/2 / 2 arányban elosztva apróra vágva (láb stb.)
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 2-4 kockákra vágott erős chili paprika
  • 1 paprika kimagozva és apróra vágva
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított pirospaprikapehely
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál só (szükség esetén több ízlés szerint)
  • 2 közepes apróra vágott paradicsom
  • főtt rizs a tálaláshoz


Elkészítés: Melegítsen fel egy nagy serpenyőt (wok vagy öntöttvas serpenyő) nagyon melegre. Öntsön bele olajat vagy aghee vajat a bárányzsírt és melegítse kb. 1 percig, amíg az olaj majdnem füstöl.
Adja hozzá a kockára vágott bárányhúst és főzze 8-10 percig magas hőmérsékleten folyamatosan keverve.
Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát a húshoz és főzzük 8-10 percig.
Tegye bele az összes paprikát, chili-t és a fűszereket és főzze tovább 5 percig.
Végül tegye bele a paradicsomot és főzze még kb. 5 percig.
Vegye le a tűzhelyről és tálalja rizzsel vagy lapos kenyérrel.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük