Hozzávalók:

- 1½ bögre hosszú szemű rizs
- só és fekete bors (frissen őrölt)
- 4 közepes kockákra vágott paradicsom
- 6 evőkanál vaj
- 2 ½ csésze marhahúsleves / csirkeleves
Elkészítés: Tegye a rizst egy tálba. Adjon hozzá 1 evőkanál sót és fedje le forró vízzel. Keverjük össze és hagyja hülni. Csepegtesse le a víztől a rizst és tegye félre.
Melegítse fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Főzze meg a paradicsomot vajban 30 percig vagy amíg paradicsom paszta lesz belőle.
Öntse hozzá a húslevest, sót és borsot ízlés szerint. Hagyja 2 percig főzni.
Most adjon hozzá rizst és keverje össze egyszer. Főzze még 5 percig magasabb lángon keverés nélkül.
Forralja fel alacsony hőmérsékleten és főzze még 15 percig vagy amíg a rizs felszívja az összes levest.
Vegye le a tűzről és fedje le az serpenyőt egy szalvával.
Tálalja 30–40 perc után.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

