Tradicionális új zélandi étel, a sonkás és tojásos pite

Hozzávalók:

  • 2 levelestészta
  • 6-8 szelet főtt szalonna (sült vagy grillezett)
  • 8 tojás (egy sárgáját hagyja meg a tészta kenéséhez)
  • 4 teáskanál tej vagy 4 teáskanál dupla (főzőtejszín) tejszín
  • 1 közepes vöröshagyma
  • petrezselyem

Elkészítés: Hagyja legalább 20 percig olvadni a tésztát, hogy használat közben ne szakadjon el. Vágja le a szalonna bőrét és szeletelje fel a szalonnát.
Törje fel a tojásokat úgy, hogy a sárgáját tegye félre. Keverje hozzá a tejet vagy a tejszínt és egy csapott kanál vöröshagymát.
Tegyen egy levelestésztát egy tepsibe és ügyeljen arra, hogya tepsi széleiig érjen és szúrkodja meg villával.
Szórja meg hagymával alapnak a lapot.
Vágjon össze egy csomag petrezselymet.
Keverje össze a petrezselymet és a szalonnát a tojáskeverékkel.
Öntse a tepsibe.
Fedje le egy másik tésztalevéllel, keverje össze és vágja le a felesleges tésztát.
Díszítse a tetejét, ha szeretné.
Süsse 25 percig és ellenőrizze, hogy nem ég-e le.
Ha igen, tegyen rá alufóliát és tegye vissza a sütőbe további 5-10 percre amíg megsül.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük