Hozzávalók 4 személyre:

- 1 nagy karfiol
- 1 liter zöldségleves
- 1 liter víz
- 3 bögre finom zsemlemorzsa
- 1 teáskanál füstölt paprika (enyhén csípős)
- 1 evőkanál édesköménymag, pirított és őrölt
- liszt bevonathoz
- 2 db. tojás enyhén felverve
- 2 bögre olaj a sütéshez
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 500 dkg zöldbab – mossa meg, szeletelje fel és szárítsa meg
- 3 db. retek vékonyra szeletelve
- 1 db. citrom leve
- mustár vagy majonéz a tálaláshoz
Elkészítés:
- Kenyérvágó késsel vágja a karfiolt 2 cm vastag szeletekre.
- Ha nem sikerül tökéletes szeleteket kapni, ne aggódjon – minden darab megteszi.
- Forralja fel a zöldséglevest és a vizet egy nagy serpenyőben.
- Dobjon bele a karfioldarabokat és főzze 2 percig, vagy amíg megpuhul.
- Vegye ki a vízből és tegye félre, hogy kihűljön.
- Keverje össze egy tálban a zsemlemorzsát, a paprikát és az őrölt édeskömény magokat és fűszerezze.
- Tegye a lisztet és a tojást külön lemezekre tányérokra (ahogy panírozáskor szokta).
- Mártsa a karfiolot a lisztbe, majd a megvert tojásba, majd a kenyér-keverékbe, hogy bevonódjon. (panírozza)
- Forralja fel az olajat.
- Tegye bele a kariolt és süsse kb. 1 percig mindkét oldalán vagy amíg aranysárga lesz.
- Vegye ki az olajból szűrőkanállal és csepegtesse le róla az olajat.
- A zöldbab esetében melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben magas hőmérsékletre.
- Tegye bele a babot és süsse 2-3 percig, amíg el nem kezd buborékosodni.
- Vegye le a tűzről és szórja meg tengeri sóval, retekkel és citromlével.
- Tálalja a babot karfiollal és darab mustárral vagy majonézzel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.