Rántott kariol hólyagos zöldbabbal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy karfiol
  • 1 liter zöldségleves
  • 1 liter víz
  • 3 bögre finom zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál füstölt paprika (enyhén csípős)
  • 1 evőkanál édesköménymag, pirított és őrölt
  • liszt bevonathoz
  • 2 db. tojás enyhén felverve
  • 2 bögre olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 500 dkg zöldbab – mossa meg, szeletelje fel és szárítsa meg
  • 3 db. retek vékonyra szeletelve
  • 1 db. citrom leve
  • mustár vagy majonéz a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Kenyérvágó késsel vágja a karfiolt 2 cm vastag szeletekre.
  2. Ha nem sikerül tökéletes szeleteket kapni, ne aggódjon – minden darab megteszi.
  3. Forralja fel a zöldséglevest és a vizet egy nagy serpenyőben.
  4. Dobjon bele a karfioldarabokat és főzze 2 percig, vagy amíg megpuhul.
  5. Vegye ki a vízből és tegye félre, hogy kihűljön.
  6. Keverje össze egy tálban a zsemlemorzsát, a paprikát és az őrölt édeskömény magokat és fűszerezze.
  7. Tegye a lisztet és a tojást külön lemezekre tányérokra (ahogy panírozáskor szokta).
  8. Mártsa a karfiolot a lisztbe, majd a megvert tojásba, majd a kenyér-keverékbe, hogy bevonódjon. (panírozza)
  9. Forralja fel az olajat.
  10. Tegye bele a kariolt és süsse kb. 1 percig mindkét oldalán vagy amíg aranysárga lesz.
  11. Vegye ki az olajból szűrőkanállal és csepegtesse le róla az olajat.
  12. A zöldbab esetében melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben magas hőmérsékletre.
  13. Tegye bele a babot és süsse 2-3 percig, amíg el nem kezd buborékosodni.
  14. Vegye le a tűzről és szórja meg tengeri sóval, retekkel és citromlével.
  15. Tálalja a babot karfiollal és darab mustárral vagy majonézzel.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük