Tradicionális új zélandi étel kukoricával és sajttal

Hozzávalók 8 személye:

Kimcheesy Corn

  • 3 csutka friss kukorica
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 db. újhagyma -fehéret és zöldet válasszonés vágja apróra
  • 1 piros paprika apróra vágva
  • 1 evőkanál chilisbab szósz vagy permtezze rá a szószt
  • 1–4 csésze kimchi apróra vágva
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál lime juice
  • 200 dkg feta sajt szétmorzsola
  • 75 dkg reszelt mozzarella
  • kukorica chips tálalához


Elészítés:

  1. Melegítsen felegy tapadásmentes serpenyőt magas hőmérsékletűr és a kukoricát minden oldalról enyhén pirítsa meg.
  2. Vegye le a kukoricát, vágja le a kukoricaszemeket és tegye félre.
  3. Vegye a gázt közepes hőmérsékletre és olvassza fel a vajat.
  4. Adja hozzá a fokhagymát, a fehér újhagymát és a paprikát és főzze néhány percig, majd adja hozzá a chilibab szószt, ha használ hozzá és a kimchi-t és főzze még 5 percig.
  5. Vegye le a tűzről és keverje hozzá a kukoricát, majonézt, lime juice és feta sajtot.
  6. Ossza el ezt egy szép, egyenletes rétegre és szórja meg a tetejét a mozzarellával.
  7. Így néhány napig hűtheti, amíg szükséges.
  8. Amikor kész a tálalásra, melegítse a sütőt 200 ° C-ra és süsse 15 percig, amíg buborékol (forrni kezd).
  9. Tálalja melegen, meghintve a szeletelt újhagymás zöldek és amikel mártogathat, mint pl. például kukorica chipspel.

Jó étvágyat!

Kép és cikk forrása: https://www.cuisine.co.nz/recipe/kimcheesy-corn/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük