Boszorkányok eredete és a mai, modern boszik

Boszorkányok eredete és a mai, modern boszik

Kép forrása: https://img00.deviantart.net/21e0/i/2013/096/d/0/witchcraft_by_dusk_abomination-d60nnxt.jpg

Sok könyvet írtak már e témában, s főleg ez érintettek kezdték alaposabban vizsgálgatni a múltat, mivel ők szenvedtek a legtöbbet az előítéletek miatt. Egy bizonyos dr. Margaret Murray például a boszorkányság történetét az őskőkor kőkorszakáig vezette vissza, mintegy (kb.) 25.000 évvel napjaink előtt.

Elődeink régen teljesen kiszolgáltatottak voltak a természettel szemben, mint például a viharok és a szél, valamint a villámlás. Egyszerre csodálták e jelenségeket s tartottak-, féltek is tőlük. Ezért minden természeti jelenséghez külön – külön Istenséget tulajdonítottak.

Ami még a témához tartozik és jelentős szerepe van: a természet kincseiből éltek. Növényeket gyűjtögettek, a férfiak pedig vadásztak. Gyakorlatilag a megélhetésük múlt a vadászat sikerességén. Az elejtett állatok húsa nyújtotta az embereknek a táplálékot, a szőrét viselték hideg ellen, a csontokból szerszámokat készítettek, melyek vágóeszközökként szolgáltak. Igyekeztek a zsákmány minden részét hasznosan felhasználni maguknak. Kialakult a szarvakat viselő Istenalak képe, melyet igyekeztek megszemélyesíteni, s a vadászatok előtt rítusokat végeztek. Olyankor állati bőrökbe bújtak és agancsot helyeztek a fejükre az emberek, s eljátszották a vadászat menetét, végül elejtve a vadat. Ettől a szertartástól remélték a zsákmány szerencsés elejtését. Ezeket a rítusokat gyakran festették fel barlangok falára, fokozva vele a kívánt eredményt. Az agancs szimbóluma ma is használatos kellék egyes boszorkány ágazatokban, ha kapcsolatban áll az adott ünneppel.

Régen sajnos éppen a fent leírtak miatt vádolták meg a keresztények a pogányokat azzal, hogy az ördög szövetségesei, pedig semmi köze nem volt az agancsoknak a gonoszhoz!

Sokat fejlődött a boszorkány hitvilág évezredek és évszádok óta. Mai modern megnevezése összességében a wicca, melyen belül is több ágazat létezik. Jelképük a pentákulum (angolul:pentaculum), mely egy körbe foglalt, ötágú csillag. A kör az örökkévalóságot, a végtelenséget és az örökös körforgást szimbolizálja; a csillagok csúcsai pedig az öt Elemnek felelnek meg: Víz, Levegő, Föld, Tűz és a Lélek. Ezekkel az Elemekkel is szoktak dolgozni a mai boszorkányok a közös jó célok érdekében.

Írta és szerk.: Somogyi Diána, Yana Jósnő


 

    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Nem kap elég figyelmet? Párja furcsán viselkedik? Úgy érzi, hogy valami nincs rendben kapcsolatban, hogy megcsalja a parj párja? Tanácsadóink segítenek tisztán látni. Hívja Fényküldöttek Profi Jósait! Segítünk Önnek! Tel.: 06 90/188 345 a választott Tanácsadó melléke www.afenykuldott”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük