Brokkolis – sonkás quiche (ejtsd.: kiss)
A quiche Franciaország nemzeti étele. Jelentése sajttorta, vagy zöldséges torta, amit összetevőjét tekintve csak a képzelet szab határt.
Személy szerint a kedvencem a brokkolist – sonkás változat, ami gyorsan elfogy a család- és barátok körében, amikor elkészítem. Jöjjön a recept:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 kávéskanál só
- 6 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 30 dkg sonka/szalonna (ki mit szeret jobban)
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 3 db tojás
- 3 dl főzőtejszín
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- szerecsendió (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóvá gömbölyítjük, és legalább 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
- A sonkát hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük.
- A tojásokat a tejszínnel, a sóval, borssal és szerecsendióval egy tálbn habosra keverjük.
- A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagyobb tortaformát úgy, hogy legyen a tésztának pereme.
- A tésztába terítjük a sonkás hagymát kihűtve, és a tetejére öntjük a felvert tojásos tejszínt.
- Forró, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára nem ragad.
- Akkor van kész, ha megszilárdult a tojás. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen fél cm-nél vastagabb, mert akkor nem fog átsülni.
Szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply