Nálunk imádja az egész család és a vendégek. Lehet tepsiben is sütni, nem csak tortaformában néz ki jól.
Hozzávalók
- Hozzávalók:
- A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál liszt
- fél c. sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- A krémhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- fél rum aroma
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- A tetejére:
- 1 cs. tejszínhabpor
- tej
Elkészítés
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Először kemény habbá verjük a fehérjéket, majd félre tesszük. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, és a végén a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 15 percig sütjük.
A krémhez a vaníliás pudingot felfőzzük a tejben, majd félrerakjuk hűlni. Közben a cukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet- A tejszínhabport a csomagon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és a krémre kenjük. Csokidarát szórhatunk a tetejére.
Jó étvágyat!
Írta és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply