Hólabda
Könnyű, puha süti kókuszreszelékkel, krémmel és csokiöntettel a tetején. Sokak kedvence.
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál forró víz
- 8 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
A krémhez:
- 1/2 l tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Kivajazott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Szerk.: Somogyi Diána
Leave a Reply