Mi a jele annak, hogy érzelmi függőségben élsz?

 

     Mi a jele annak, hogy érzelmi függőségben élsz?

     Minden ember vágyik az igaz szerelemre. Vannak akik annyira szeretnék ezt elérni, hogy a kapcsolat elején a “rózsaszín köd” teljesen elhomályosítja a valós érzéseket. Idealizálják párjukat. Olyannak látják, amilyennek Ők szeretnék és nem olyannak, mint amilyen valójában.
     Néha érzelmileg függsz a másik embertől. Ezt nem minden esetben ismered fel.
Most pár jelet sorolok fel, melyek azt jelzik a kapcsolatod nem egészséges mederben folyik.
  1.  Iszonyúan féltékeny vagy, ha a partnered mással tölti az idejét. Állandóan hívogatod telefonon. Ha hazajön keresed a jeleket, melyek arra utalnak párod mással töltötte idejét. Kiabálsz, sírsz…vádaskodsz…
  2.  Mindketten abbahagytátok azokat a tevékenységeket, amiket előtte szerettetek csinálni, és eltávolodtatok a barátaitoktól. Bezárkóztok önmagatokba. Nem igénylitek a társas életet.
  3. Állandó gond az, hogy a partnered megsértődik, ha valaki mással is szóba állsz. Úgy érzed, ha mások is jelen vannak, birtokolni akar téged. Vádol / kérdezősködik kivel beszéltél,hol voltál,miért most értél haza…
  4.  Mindig készen állsz egy kifogásra, hogy miért törődsz többet másokkal, vagy teszel más dolgokat is, ami a közös időtöltésen túl mutat. Érzed ez a kapcsolat nem az igazi számodra, ezért mások felé fordulsz, másoknak segítesz, mert ezzel tereled el a gondolataid a saját párkapcsolati problémádról.
  5. A partnered érdekeit folyton előrehelyezed a kapcsolatotokban. A saját igényeid, érdekeid háttérbe szorítod, mindig az a fontos, hogy a párod legyen megelégedve. Azon az áron is, hogy Te nem adod meg magadnak azt, amit szeretnél.
  6. Nem ismered a partneredet igazán belülről, mert inkább a látszat a fontos, amit kifelé közvetítetek, a család és a barátok felé. Baráti társaságban, családi programokon is az a lényeg, hogy a kapcsolatod ideálisnak tűnjön…még akkor is ha belülről nem az.
  7. Azt képzeled, hogy majd meg tudod változtatni a partneredet olyanná, amilyenné te szeretnéd. Ez komoly tévedés!
  8. Élvezed, ha egy kicsit szabályozhatod a partneredet, és kissé zavar, ha nincs veled, és nem tudod ezt megtenni.
  9. Úgy érzed, az életed semmissé válna, és nem tudnál felállni, ha a partnered elhagyna, vagy már nem lenne veled többé. – Úgy érzed egyedül nem vagy képes boldogulni az életben. –
  10. Az önbecsülésed nagy része a partnered figyelmétől, elismerésétől és szeretetétől függ. Ha társad megdicsér röpködsz örömödben, ha ez nem így történik, le vagy sújtva, összetörsz.

 

A fent felsorolt jelek bármelyike jellemző rád, akkor gondold át a kapcsolatod!

Nagy valószínűséggel érzelmi függőségben élsz.

 

Írta: M. Borbála

Szerk.: Somogyi Diána


     Úgy érzi, hogy semmi sem sikerül? Szerencsétlenség, kudarcok teszik tönkre az életét? Keresse RONTÁSLEVÉTEL SZAKÉRTŐINKET, akik legjobb tudásuk szerint segíteni fognak Önnek és megszabadítják a rontástól, átoktól és negatív blokkoktól.


Yana Boszorkány Jósnő

 


 

Evita Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük