Olajos piskóta

 

OLAJOS PISKÓTA

Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.
Elronthatatlan.
Hozzávalók:
 
  • 200 dkg cukor ( kristály ) ebből 80 dkg a habba kell
  • 350 dkg finom liszt
  • 1 és fél dl. olaj
  • 1 és fél dl. tej
  • 4 db. tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • egy csipet só

 

Elkészítés:
      4 tojás tojássárgáját 200 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, majd az olajat, végül a sütőporral elkevert lisztet.
     4 tojásfehérjét 80 dkg cukorral keményre verjük. Összekeverjük a tojássárgás krémmel.
Kivajazott tepsibe öntjük a tésztakeveréket.
20-25 percig közepes lángon sütjük .
     Ha kakaós  süteményt szereted, akkor kakaóport tehetsz bele. Ebben az esetben amennyi kakaót teszünk bele, annyival kevesebb lisztet teszünk bele.
Potyogtathatunk bele meggyet is.
Jó étvágyat!
Írta: M. Borbála
Szerk.: Somogyi Diána

        Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük