Fokhagymakrémleves

 

Fokhagymakrémleves

 

Hozzávalók:
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 csipet só
  • 2 csipet fehérbors (őrölt)
  • 650 ml alaplé – csirke
  • 250 ml főzőtejszín
  • 2 evőkanál búzaliszt
    Elkésztítés
         Az apróra vágott fokhagymát,és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk.
    Rátesszük a lisztet – de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csirke alaplével.
    30 percig főzzük, majd átturmixoljuk egy botmixerrel.
          Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még pár percig alacsony lángon forraljuk.
    Forrón tálaljuk a fokhagymakrémlevest.
    Én pirított kenyérkockákat szoktam beletenni.

 Írta: M. Borbála


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Tiszta Szem Jósnő


Emcsy Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük