A wicca vallás 7 fő alapelve

A wicca vallás 7 fő alapelve

Első alapelv: Az Istenség kétpólusú

A wicca vallást követi hiszik, hogy Istennő és Isten is létezik egyaránt, akiket neveznek még Atyának, Anyának, Úrnőnek, Úrnak, Földanyának és Szarvasagancsos Istennek is.

Az elv – hit pedig aszerint jött létre, hogy létezik világosság sötétséggel, fény és árnyék, ég és Föld, jóság és gonoszság, nő és férfi, világos és sötét, Észak – Dél, Kelet – Nyugat, tehát mindennek meg van a duálpárja, az ellentétes oldala, amivel kiegészítik egymást, mint a puzzle. Egyik sem létezhet a másik nélkül.

Második alapelv: Az Istenség mindenben benne van

Az Istenség mindenben benne úgy, mint bennünk emberekben és rajtunk kívül a természetben és mindenben, ami
körülvesz, akár egy homokszemben is.

Harmadik alapelv: A Föld az Istenség megtestesülése

Az előző rész kapcsolódik ehhez is. Földünk, a Földanya él, ezért nagyon sokan a wicca vallás képviselői közül nagy természetvédők lesznek. Védik a természetet, mint az Isteni energiák megtestesülését, amire vigyázni kell, óvni, hiszen ezen élünk.

Negyedik alapelv: Pszichikai erő

A pszichikai erővel mindenki rendelkezik, de nem mindenki használja. A wicca-k felélesztik és felerősítik ezeket a
képességeiket, amiket kizárólag jó célra használnak, amikor pl. fehér mágiát végeznek mások megsegítésére vagy a saját- és családjuk életének jobbá tételéért.

Ötödik alapelv: A mágia

Ez az ötödik pont szorosan kapcsolódik az előzőhöz, ahogy észre lehet venni, hogy az összes alapelv egymásra épül harmóniában. A mágia létező erő. A mágus, vagy a mágiát használó személy befolyásán múlik, hogy a mágia fehér-, vagy fekete mágia lesz, tehát jó, segítő szándékú vagy rossz, ártó szándékú mágia.

Egyetlen egy wicca vallást követő sem használ fekete mágiát! A szerelmi kötés is a fekete mágia egyik fajtája abban az esetben, ha az egyik fél nem tud a kötésről és  SZABAD AKARATÁN KÍVÜL JÖN LÉTRE! – azok nem igazi wicca boszorkányok, akik az utóbbi ellen szegülnek és elvégzik a kötést, sem a fehér mágiát tisztelő egyének.

Hatodik alapelv: reinkarnáció

Kép forrása: http://wallpaperpulse.com/img/1719574.jpg

A wicca vallás követői, mint ahogyan én is, hisszük, hogy a földi létünk azzal nem szűnik meg, hogy ebben a testben meghalunk. Ez nekünk sokkal több. Bár a reinkarnációnál is több féle változatok vannak, hogy ugyan így emberi testben, esetleg állatokéban vagy növényként születünk újjá, abban mindannyian egyetértünk, hogy a lelkünk tovább él, nem halunk meg. A buddhisták hisznek inkább abban, hogy állatok képén is újjászülethetünk, akár csótány vagy csúszómászóként is. A wicca afelé hajlik, hogy akkor térünk ide vissza, mégpedig ember képben, ha nem végezünk el mindent ebben az életben, amiért ide jöttünk a Földre tanulni.

Hetedik alapelv: A szexualitás, azaz szex szent!

A testünk, ami az Isteni forrás SZENT! A wicca vallás szerint ami nem oda való szexuális életünkkor, azt nem tesszük SZENT TESTÜNKBE!

A fent leírt példa nem csak a szexális életre igaz, hanem a káros szenvedélyektől mentes életvitelre is.

Írta és szerk.: Somogyi Diána ( Yana Boszorkány Jósnő)


 

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Yana Boszorkány Jósnő

A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri és szöveg
Evita Asztrológus Jósnő
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük