Vissza a múltba – a wicca vallási gyökerei

Vissza a múltba – a wicca vallási gyökerei

A wicca vallás régi, ős idők korabeli vallásokra épült kiegészítve a régi tudományokat új alapokkal, mert a boszorkányüldözés során rengeteg könyvet, iratot, feljegyzést elégettek.

Kép forrása: http://wp.patheos.com.s3.amazonaws.com/blogs/panmankey/files/2014/07/b179289542-e1406215734398-245×300.jpg

Egy természetvallásról beszélünk. Az emberek még jóval a kereszténység felbukkanása előtt több Istent tiszteltek, de az abszolút tiszteletet mindig a Fő Isten és Istennő kapta, akiket hívtak és mos is hívnak Anyának és Atyának, Földanyának és Szarvas agancsos Istennek, Úrnőmnek és Úrnak.

Az elődeink hittek abban, hogy a hegyeknek is Isteneik vannak, a gabonának, a tengernek, folyóknak, szélnek, szerelemnek és a szakmáknak is többek között, amik közül a legismertebbek a római, görög és egyiptomi hitvilágban maradtak fent, pedig a kelták is több Istenben hittek, ez a hitvilág a mai modern világban még is háttérbe szorulni látszik. A kelták nem csak hittek Istenekben, hanem varázsoltak, harmóniában életek a természettel, az Isteneikkel és használták mágiáikhoz az energiájukat, gyógynövényeket, füstölőket stb. A kelták
ceremonális mágiákat használtak.

Kép forrása: http://wp.patheos.com.s3.amazonaws.com/blogs/panmankey/files/2014/07/b179289542-e1406215734398-245×300.jpg

Az asszonyok a szép, nagy termés reményében olyankor összegyűltek a réten tábortűz körül, s kántálva körben táncoltak nagyokat szökkenve azt remélve, hogy ettől nagyra nő a termés. Ezt a mágia egyik fajtájának is nevezzük, amikor a kívánt célt “eljátsszuk”, bemutatjuk…… A Szarvas agancsos Istenhez leginkább a férfiak fohászkodtak és bemutatták a vadászat sikerességét agancsokkal a fejükön, testükön állatbőrökkel.

A wicca vallás ezen alapok összességére épül olyan régi világot előhozva, amikor még sehol sem volt Jézus a kereszténységgel. Később, ahogy jött ez az “új” vallás és megkövetelték akár erőszakkal is, hogy a pogányoknak nevezett emberek térjenek át a keresztény hitre, ezeknek az embereknek az imádkozásra használt helyeikre építették fel a régi templomokat. (Ez másik történet.)

Írta: Somogyi Diána (Yana Boszorkány Jósnő)


   

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Yana Boszorkány Jósnő

A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri és szöveg
Evita Asztrológus Jósnő
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük