Zöldfűszerek a konyhakertben ( 2.rész ) – tormaecet recepttel

 

Zöldfűszerek a konyhakertben ( 2.rész )  – tormaecet recepttel

Torma 

Évelő növény, amely vastag; jellegzetes aromával rendelkezik.
A tormát palántázva ültetjük.
A kert váltakozó napos-árnyékos helyeit szereti.
Több éven át a földben maradhat.
A tavasszal kiültetett torma gyökerét nyár végén szedhetjük fel.
Télre a répához hasonlóan homokban tároljuk.
Használható reszelt, vagy ecetes tormaként sonkákhoz, húsokhoz, vagy a savanyú uborka készítésekor.

Tormaecet

Hozzávalók 
borecet
literenként 2-4 evőkanál reszelt torma ( torma gyökérből)
Elkészítés:
     A borestet tormát összekeverjük. Időnként megkeverjük. Lefedve egy hétig érleljük, majd leszűrjük. Zárható üvegbe tesszük.
Írta: M. Borbála
Szerk.: Somogyi Diána

     

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


 


 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük