Zöldfűszerek a konyhakertben ( 2.rész ) – tormaecet recepttel
Torma
A tormát palántázva ültetjük.
A kert váltakozó napos-árnyékos helyeit szereti.
Több éven át a földben maradhat.
A tavasszal kiültetett torma gyökerét nyár végén szedhetjük fel.
Télre a répához hasonlóan homokban tároljuk.
Használható reszelt, vagy ecetes tormaként sonkákhoz, húsokhoz, vagy a savanyú uborka készítésekor.
Tormaecet
Hozzávalók
borecet
literenként 2-4 evőkanál reszelt torma ( torma gyökérből)
Elkészítés:
A borestet tormát összekeverjük. Időnként megkeverjük. Lefedve egy hétig érleljük, majd leszűrjük. Zárható üvegbe tesszük.
Írta: M. Borbála
Szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply