Könnyű ananászos garnéla Hawaiiról
Hozzávalók
Tésztához:
- garnélarákok megtisztítva, kibontva
- 1 bögre liszt
- 1 felvert tojás
- 1/2 teáskanál só
- 1/8 teáskanál sütőpor
- 3/4-ed bögre víz
Szószhoz:
- ananászdarabok
- 1/2 bögre ananászlé
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál ecet
- 1/4 bögre víz
- 1 cs. ananászos – garnélarákos szósz mix
Elkészítés:
Keverje jól össze a tészta hozzávalóit, majd így tegye fel sütni a garnélarákokat olajban szép aranybarnára. A szépen átsült garnélákat tegye papírtörlőre, hogy ne legyen túl olajos.
Az ananászlevet kicsit csepegtesse le az ananászról és kb. 1/2 bögre ananászt kapjon, majd tegye félre.
Egy közepes méretű serpenyőbe öntse bele az ananászlevet, barna cukrot, kukoricakeményítőt, ecetet, vizet és a rákos szószt. Keverje össze így, ahogy van, forral fel és forralás után párolja kb. 1 percig.
Tegye rá egy tányérra, vagy tálba az ananászdarabokat és a garnélákat, végül öntse rá a szószt.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Boszorkány Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply