Káposzta gombával és bacon-nel Taiwan-ról
Hozzávalók:
- 1/2 bögre apróra vágott szalonna
- 1 kisebb fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
- csipet só
- őrölt fekete bors
- 8 fej közepes méretű gomba vékonyra szeletelve
- 1 kis fej káposzta csíkikra vágva (ujjnyi vastagságú)
- 1/4-ed csirkehús ízű alaplé
Elkészítés:
Vágja fel a hozzávalókat.
Egy serpenyőbe öntsön olajat és amikor közepesen átmelegedett, tegye bele a szalonnadarabokat.
Ez után hozzá teszek sót és borsot és addig sütöm, míg áttetszőek lesznek.
Miután ezek megpuhultak, adjon hozzá még egy kis sót és borsot és a szeletekre vágott gombákat. Süsse addig, míg az étel állaga nem lesz túl nedves, híg.
Majd bele bele kerül a káposzta.
Süsse 5 – 10 percig kevergetve az ételt időnként és tegyen rá fedőt, míg nem keveri az ételt. Közepes hőmérsékleten süsse. Ízlés szerint sózza, borsozza a végén.
A recept- és képek forrása: http://nomnompaleo.com/post/3101298440/stir-fried-napa-cabbage-with-mushrooms-and-bacon
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Leave a Reply