Taiwani csirke gombával
Az a recept 30 perc alatt elkészül, plusz 30 perc még a sütés.
Hozzávalók:
- 1 bögre fagyatott borsó
- 2 teáskanál fagyasztott fokhagymapor
- 3 teáskanál vöröshagymapor
- 1 teáskanál frissen őröl fekete bors vagy kész őrölt bors
- 3 csésze frissen reszelt parmezánsajt
- 1 teáskanál só
- 1 cs. rigotta tészta
- 1 gombaleves
- 3/4-ed bögre tejföl
- kb. fél kg csirkemellfilé összevágva csíkokra
Elkészítés:
Melegítse fel a sütőt kb. 375 °-ra (190° C).
Egy nagy fazékban forraljon fel vizet és tegyen bele egy teáskanál a sót és a tésztát és míg főzi, keverjen bele néha kb. 7-9 percig.
Eközben egy tálban keverje össze a gombalevest, a tejfölt, a csirkét és a borsót.
Tegye hozzá a fokhagyma port és a vöröshagyma port is 1/2 sóval és borssal.
Amikor a tészta megfő, keverje össze a csirkés mixel, majd egy serpenyőbe tegyen minden hozzávalót és süsse meg egyben pár percig, míg az ízek összeérnek. A tetejére szórjon parmezánsajtot és szórjon rá sütő spray-t (kevés víz és olaj keveréke a leégés ellen).
Előmelegített sütőben süsse 25-30 percig, míg szép aranybarna lesz, majd vegye ki a sütőből és kb. 10 perc hűlés után fogyasztható.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply