Taiwani csirke gombával

Taiwani csirke gombával

     Az a recept 30 perc alatt elkészül, plusz 30 perc még a sütés.

Kép és a recept forrása: http://thefoodietasty.blogspot.nl

 Hozzávalók: 

  • 1 bögre fagyatott borsó
  • 2 teáskanál fagyasztott fokhagymapor
  • 3 teáskanál vöröshagymapor
  • 1 teáskanál frissen őröl fekete bors vagy kész őrölt bors
  • 3 csésze frissen reszelt parmezánsajt
  • 1 teáskanál só
  • 1 cs. rigotta tészta
  • 1  gombaleves
  • 3/4-ed bögre tejföl
  • kb. fél kg csirkemellfilé összevágva csíkokra

 Elkészítés: 

Melegítse fel a sütőt kb. 375 °-ra (190° C).

Egy nagy fazékban forraljon fel vizet és tegyen bele egy teáskanál a sót és a tésztát és míg főzi, keverjen bele néha kb. 7-9 percig.

Eközben egy tálban keverje össze a gombalevest, a tejfölt, a csirkét és a borsót.

Tegye hozzá a fokhagyma port és a vöröshagyma port is 1/2 sóval és borssal.

Amikor a tészta megfő, keverje össze a csirkés mixel, majd egy serpenyőbe tegyen minden hozzávalót és süsse meg egyben pár percig, míg az ízek összeérnek. A tetejére szórjon parmezánsajtot és szórjon rá sütő spray-t (kevés víz és olaj keveréke a leégés ellen).

Előmelegített sütőben süsse 25-30 percig, míg szép aranybarna lesz, majd vegye ki a sütőből és kb. 10 perc hűlés után fogyasztható.

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 


     

  Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük