Taiwani scallion palacsinta
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 3 evőkanál szalonna (kockákra vágva)
- Fél csomag mogyoró
- 1 teáskanál só
- 1 bögre forróvíz
- 1/2 bögre hideg víz
Elkészítés:
Öntse a lisztet a tálba és öntse hozzá a forróvizet, majd keverje össze. Az állaga puha legyen. Ez után adjon hozzá fél bögre hideg vizet. Keverje ki simára, egyenletesre míg a tészta kihűl.
Tegyen egy kis olajat a tésztához, majd helyezze egy zacskóba a hűtőben és hagyja ott 30 percig.
A 30 letelte után vegye ki a tésztát a hűtőből és zacskóból és tegye egy gyúródeszkára.
Nyújtsa ki a tésztát, tegyen rá egy kis olajat, hogy ne ragadjon és szórja meg a sóval a tésztát.
Szelje össze a zöldhagymát kockákra és szórja a tészta tetejére.
Óvatosan nyújtsa még ki a tésztát.
Nyújtsa a tésztát egészen addig, míg kb. 8 egyenlő darabot kap belőle, annyi felé tudja vágni és a tészta széleit hajtogassa fel egy kicsit, hogy ne essen le róla semmi.
Közepes lángra állítsa be a sütőt, a tepsibe tegyen egy kis olajat, hogy a tészta ne égjen le és süsse a tésztákat addig, míg szép aranybarnák lesznek. Ropogós, finom tésztát fog kapni a végén.
Végül sütés után tálalja és ízesíthető thai szószokkal mindenkinek ízlése szerint.
Jó étvégyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Leave a Reply