Őszibarackos málnás hagyományos süti Franciaországból
Hozzávalók:
- 1 evőkanál sózatlan vaj
Kép és recept forrása: https://hu.pinterest.com/pin/56787645283273893/ - 4 közepes méretű őszibarack hámozva vékony szeletekben
- 1 púpos bögre tele málnával
- 1 evőkanál (granulált) cukor
- 1 citromnak a leve
- 1/2 bögre granulált cukor
- 1/2 bögre mandulakivonat
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 4 db. nagy tojás
- 1 bögre tej
- 1 bögre tejszínhab
- 3/4-ed bögre fehér liszt
- 1/4-ed teáskanál só
Elkészítés:
Tegye bele a sózatlan vajat egy sütőedénybe és adja hozzá a cukrot. Ezek után jöhet rá a friss őszibarack vékony szeletekben és a citromlé.
Melegítse fel a sütőt 350 °-osra, majd tegye a vajat egy edénybe, vagy lapos sütőedénybe.
Szórja bele a granulált cukrot a sütőedénybe és amikor egybeolvad, tegye félre.
Egy közepes edénybe keverje finoman össze az őszibarackszeleteket, a citromlevet, a cukrot és a málnát, majd tegye félre, miután mindent összekevert.
A keverő táljába tegye a granulált cukrot vagy sima kristálycukrot, a mandulát és a vaníliakivonatot, tojást, tejet, lisztet és a sót, majd keverj 1 percig elektromos habverővel 1 percig (vagy kézivel kicsit tovább), míg habos lesz.
Öntse a gyümölcsöt és a levet a sütőedénybe, majd rá a pudingkeveréket óvatosan és süsse 45 -50 percig 350 °-on. Amikor megsült 15-20 perc után kihűl fogyaszthatóra és díszíthető tejszínhabbal vagy/és porcukorral.
Fordította és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.