Töltött krumplihajó
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db. nagyobb burgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4-6 szelet bacon
- 100 g tejföl
- só
- bors
- 100 g sajt
- 1 db újhagyma zöldje
1. A megmosott krumplikat hosszába vágjuk félbe, locsoljuk meg az olívaolajjal, majd süssük 200 fokon kb.20 percig.
2. Szárazon süssük ropogósra a bacont, azután keverjük össze a tejföllel, némi sóval, borssal és a lereszelt sajt felével.
3. Kaparjuk ki a burgonyák belsejét, forgassuk azt a tejfölös elegybe, majd töltsük meg vele a krumplikat. Sózzuk, borsózzuk meg mindet, végül süssük további 5-10 percig.
4. A felkarikázott újhagyma zöldjével és a maradék reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Írta: M. Borbála
Szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply