Töltött krumplihajó

 


Töltött krumplihajó 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 4 db. nagyobb burgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4-6 szelet bacon
  • 100 g tejföl
  •  só
  • bors
  • 100 g sajt
  • 1 db újhagyma zöldje
1. A megmosott krumplikat hosszába vágjuk félbe, locsoljuk meg az olívaolajjal, majd süssük 200 fokon kb.20 percig.
2. Szárazon süssük ropogósra a bacont, azután keverjük össze a tejföllel, némi sóval, borssal  és a lereszelt sajt felével.
3. Kaparjuk ki a burgonyák belsejét, forgassuk azt a tejfölös elegybe, majd töltsük meg vele a krumplikat. Sózzuk, borsózzuk meg mindet, végül süssük további 5-10 percig.
4. A felkarikázott újhagyma zöldjével és a maradék reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Írta: M. Borbála
Szerk.: Somogyi Diána

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük