Taiwan-i spagetti recept

Hozzávalók:
- 1 csomag spagettitészta vagy rizs
- 1/2 bögre tyúkhúsleves
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál kínai fekete ecet (vagy balzsamecet)
- 1/2 teáskanál kínai öt fűszeres por
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1/2 vöröshagyma apróra vágva
- 1 nagyobb szelet (15-20 dkg) sertéshús, de lehet helyette marha, csirke vagy pulyka is
- 2 gerezd fokhagyma finomra darálva
- kb. 8 db. bambuszrügy fele lereszelve és kockákra vágva fele – fele arányban
- kb. 4 db. nagyobb gomba kockákra vágva
- 1 szál zöldhagyma aprítva
Elkészítés: Főzze meg a tésztát vagy a rizst. Egy kisebb tálba öntse bele a tyúkhúslevest, a sötét szójaszószt, rendes szójaszószt, ecetet, az öt fűszerport és a barna cukrot. Keverje össze és tegye félre.
Melegítse fel a serpenyőt közepes hőmérsékletűre és adja hozzá az olajat. Amikor forró az olaj, adja hozzá a hagymát és süsse 1 percig. Tegye bele a húst is és süsse további 2 percig, vagy amíg kezdi érezni a hagymát. Tegye félre a húst a sütő egyik oldalára, hogy maradjon egy kis hely a fokhagyma sütéséhez. Adja hozzá a fokhagymát és keverés mellett süsse pár másodpercig, amíg finom, illatos lesz. Adja hozzá a bambuszrügyeket és a gombát is; tegyen mindent bele a sütőbe.
Öntse rá a húsleveses szójás öntetet, keverje jól össze és párolja, valamint süsse még 2 percig az egészet. Keverje hozzá a zöldhagymát és tálalja spagettitésztával vagy rizzsel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.