Sült wonton thai recept

                                                 Sült wonton thai recept

Kép és recept forrása: https://eggwansfoododyssey.com/category/taiwanese-food/page/6/

Hozzávalók:     

  • 250 g garnéla
  • 100 g sertésváll kis kockákra vágva
  • 3 tavaszi vöröshagyma nagyobb vágva
  • 2 szelet gyömbér szelet durván
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál rizsbor
  • 1/4 teáskanál fekete bors port
  • 1/2 teáskanál szezámolajat
  • 30 lapos wonton tészta

Elkészítés: A garnéla, a sertéshús, a hagyma, a gyömbér és a fűszerek felét egy mixerben aprítsa össze. A garnéla másik felét nagyjából szeletelje fel és egyenletesen keverje össze.

Tegyen egy teáskanálnyi tölteléket a tészta közepére és az ujjaival nyomkodja jól össze a tésztát, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.

Melegítse meg a serpenyőben az olajat és nagy lángon, várja meg, míg forró lesz az olaj, tegye bele a táskákat és kapcsolja le a gáz alatt. Várja meg, míg az olajban szép aranybarnára sülnek.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Mesterjósnő és Rontáslevétel szakértő)


       Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük