Kocka kenyér recept Taiwanról
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 kisméretű ónlapú darabolt kenyér
- 2 evőkanál cukorborsó
- 2 evőkanál sárgarépa olyan méretű kis kockákra vágva, amekkora a borsó
- 80 g garnélarák
- 100 g vegyes tengeri halas mix
- a kisebb apróra vágott hagyma
- 10 g reszelt sajt
- 1,5 teáskanál só
- 1,5 kanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csipetnyi fehér bors por
- 1 bögre tej
Elkészítés: Főzze meg a cukorborsót és a sárgarépát egy edényben addig, míg puha lesz és tegye félre.
Melegítse fel a serpenyőt, olvassza fel benne a vajat és tegye hozzá a lisztet. Keverje jól össze és kb. 20-30 másodpercig kis lángon süsse tovább. Öntsön bele egy kis tejet és keverje át habverővel míg egyenletes, csomómentes lesz.
Adja hozzá a tenger gyümölcsei mixet, a főt répát és cukorborsót. Keverje össze egyenletesen vigyázva, nehogy a mártás leégjen. Miután a tenger gyümölcsit átsültek, tegye félre.
Vegyen elő egy mélyebb falú serpenyőt és öntsön bele 3 bögre olajat és közepes lángon melegítse kb. 120 °-osra.
Vágj el a kenyeret 5 cm vastagságúra és négyzet alakúra, majd tegye bele az olajba és süsse alaposan át, amíg szép aranybarna lesz.
Amikor a kenyér kihűl, egy kisebb késsel vágja ki a belsejét. Alulról fogja meg és óvatosan szedje ki a kenyér belsejét vigyázva, nehogy átszúrja.
Töltse meg a kenyeret a tenger gyümölcseivel és tejjel és szóra meg reszelt sajttal.
A végén tegye bele a grillbe/sütőbe pár percig, hogy a sajt ráolvadjon.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply