San Franciso-i sertéshús
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db. csont nélküli sertéshús
- só
- bors
- 2 kiskanál olívaolaj
- 4 nagy fokhagyma ledarálva
- 1/2 bögre szójaszósz
- 1/2 bögre tyúkhúsleves
- 4 teáskanál világos barna cukor
- 1/4 kiskanál őrölt pirospaprika
- 2 kiskanál kukoricakeményítő és 2 kiskanál hideg víz összekeverve
Elkészítés: Sózza és borsozza meg enyhén a hús mindkét oldalát. Tegyen olajat és serpenyőbe és melegítse fel kb. közepes hőmérsékletűre. Ebben süsse meg a sertéshús mind a két oldalról.
Adja hozzá a darált fokhagymát és hagyja megbarnulni. Ez után öntse bele a szójaszószt és a tyúkhúslevest, a barna cukrot, és pirospaprikát. Keverje jól össze a sertéshús darabokat az öntettel.
Simítsa rá a hússzeletek mindkét oldalára az öntetet.
Fedje le a serpenyőt és süsse kisebb lángon a pároláshoz és párolja 3-4 órán át.
Amikor főzi, adja hozzá a kukoricakeményítős vizes oldatot és keverje addig, amíg a mártás megsűrűsödik, majd tálalja a sertésszeleteket ezzel a sűrű mártással ráöntve a húsokra.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply