Cioppino San Francisco stílusú halászlé
Hozzávalók:
- 3 vevőkanál olívaolaj
- 2 db. közepes vöröshagyma felkockázva
- 1 nagy édeskömény- leveleit apróra vágva a tálaláshoz
- 1/4 teáskanál só
- 4 db. fokhagymagerezd apróra vágva
- 1 1/2 teáskanál szárított oregano
- 1/2 teáskanál őröl pirospaprika
- 1 db. babérlevél
- 2 bögre száraz fehérbor
- 2 bögre víz vagy kagyló leve
- 1 nagyobb dobozos paradicsomlé vagy sűrítmény
- 1 tálra való kagyló megmosva, ha szükséges
- 2 tányér pollock hal vagy amit szeret darabokra vágva
- 1/2 tányérra való garnélarák hámozva
- 1/2 tányérra való tisztított tintahal , 1/2 részüket karikákra felvágva
Elkészítés: Egy nagy (hőálló) edénybe tegyen hagymát és édesköményt. Alkalmanként kevergetve főzze addig, amíg puha lesz. Ez kb. 11-12 perc. Keverje össze a fokhagymát, babérlevelet, oreganot és az őrölt paprikát és főzze kb. 2 percig, míg illatos lesz. Adja hozzá a bort és a vizet vagy a kagyló levét és a paradicsomot. Tegyen rá fedőt és főzze 20 percig.
Keverje össze a kagylót, pollockot vagy más halat és a garnélarákot és magas hőmérsékleten főzze 2 percig, de már ne legyen rajta a fedő. Adja hozzá a tintahalat és tegyen vissza ismét a fedőt és főzze addig, amíg a kagylók kinyílnak és a tenger gyümölcsei átlátszatlanok lesznek (kb. 5 perc). Vegye ki a kagylókat, amik nem nyíltak ki és tálalhatja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply