Acapulcoi Enchiladas
Hozzávalók:
- 2 bögre csirke- vagy pulykahús megfőzve és kockákra vágva
- 1/2 pohár apróra vágott, érett olajbogyó
- 1 bögre durvára, vagy finomra vágott mandula
- 3 bögre mexikói Enchilada szósz
- 12 db. kukoricás tortilla
- növényi olaj a sütéshez
- 1 1/2 bögre aprított, kockákra vágott cheddar sajt
- 1 doboz tejföl
- 2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
Elkészítés: Öntse a csirkéhez/pulykához az olajbogyót és a mandulát és öntsön bele egy keveset az Enchilada mártásból. (Kb. 1/3 bögrényi.)
Közepesen felmelegített olajba tegye a tortillákat húsfogó segítségével. Néhány másodpercig hagyja az olajban a tortillákat, épp csak annyi ideig, míg épp egy kicsit megsülnek, de nem teljesen, ne legyen ropogós.
Kenje be az kisült tortiállakat az Enchilada mártással.
Hagyja a bekent tortillákat egy serpenyőben fedő nélkül. Kanalazzon csirke/pulykahúsos tölteléket a tortillák közepére.
Már össze is tekerheti a tortillákat és helyezze egymás mellé egy sütőben vagy serpenyőben úgy, hogy hozzá adja a maradék Enchili szószt és mehet a sajt a tetejére. Ez után jön 15 – 20 perces sütés 350 °-on, vagy amíg látja, hogy átsül.
Keverje össze a hideg tejföllel a hagymát és szószként fogyasztható a kisült, töltött tortillákkal.
Írta és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply