Riport Horváth Éva írónővel

 

Riport Horváth Éva írónővel

 

Riporter: Első kérdésem, hogy hány éves korában kezdett el írni? 
Horváth Éva: Közel 50 évesen kezdtem el írni. Először blogot5írtam, Lélekbúvárkodás címmel. A blogban olyan témákat érintettem, amiket én átéltem a saját életemben, és lelki téren megérintettek.
Riporter: Gyerekkorában voltak arról álmai, hogy egyszer felnőttként saját könyvei jelennek meg?
Horváth Éva: Mint minden gyereknek nekem is voltak álmaim, hogyha egyszer felnövök, akkor mi szeretnék lenni. Igaz, az írás nem szerepelt az álmaim között.Ez csak jóval később húszon éves koromba tört felszínre. Akkor újságíró szerettem volna lenni, de az anyám lebeszélt róla, és álom hosszú évtizedekig csak álom maradt.

 

Riporter: Melyik volt az első könyved és mi ihletett meg a megírásához?
Horváth Éva: Az első képem a Tükörképek – avagy egy “lélekbúbár élettapasztalatai c. könyvem volt. A könyvem témáit a blogom írásai adták. Miután a blogom a Lélekbúvárkodás egyre népszerűbb lett az olvasók körében, így gondoltam, hogy kiadóm könyvformájában is. Tény, hogy blogom rendszeres olvasói is biztattak, hogy adjam ki könyvformában is az írásaimat, amely az élet mindennapos dolgaival foglalkozik, és az azzal, hogy a lelkünk hogyan reagál bizony élethelyzetekre.
Riporter: Melyik kötet áll a legközelebb a szívedhez, úgymond melyik a saját kedvenced és miért?
Horváth Éva: Hogy melyik könyv áll a legközelebb a szívemhez? Ez a Tükörképek. Talán azért, mert ez a könyv volt életem első könyve. Itt bontogattam a szárnyaimat. És úgy érzem, hogy mind tartalmilag, mind formailag ő áll közel hozzám. Na és, ő volt életem első “gyereke”. Ez pontosan olyan érzés, mint amikor az anya elsőszülött gyereket először veszi a karjaiba.
Riporter: Írtál egy könyvet „Szülőföldem palóc ételei” néven. Édesanyád, nagymamád vagy a környezeted adtak ehhez inspirációt, amikor felnőttél?
Horváth Éva: Mivel falun élek és a palóc vidéken, én nagyon sok ételt ismerek, amelyeket mind a nagymamám, mind az anyám készítettek. Sót a mai napi én is elkészítem őket a saját konyhámban. Úgy gondoltam, hogy érdemes ezen ételek receptjeit kiadnom, mert a fiatalabb generációk már nem, vagy csak kevésbé ismerik a régi idők receptjeit. Nagyszüleink nagyon is tudtak főzni, és olyan ételeket főztek, amit kár lenne veszendőbe hagyni. Ezen szempontokat figyelembe véve adtam ki a Szülőföldem palóc ételei c. szakácskönyvemet.
Köszönöm a riportot Horváth Éva írónőnek! A könyvajánlóban meg lehet nézni a könyveit és hol lehet megrendelni:

http://afenykuldottek.hu/category/konyvajanlo/

 

 

 Írta (riporter): Somogyi Diána (Yana Jósnő)

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 

Zahra Boszorkány Jósnő

 

Tiszta Szem Jósnő


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük