Tradicionális kuszkuszos étel Puerto Rico-ból
Hozzávalók:
- 2 bögre meleg
Recept és kép forrása: http://thelatinkitchen.com/r/recipe/habanero-jack-sorullos víz
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- csipet só
- 1 1/2 bögre fehér kuszkusz
- 1 bögre habanero sajt – nálunk reszelt sajt ízlés szerint
- 1/2 bögre apróra vágott petrezselyem
- olaj a sütéshez
Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 350 °-osra. Egy sütőbe aljára tegyen alufóliát és tegye félre.
Vegyen elő egy mély edényt, amiben süthet és öntsön bele annyi olajat 3 hüvelyk mélyen, míg nem hullámzik.
Egy nagy tálban keverje össze a vizet, vajat, cukrot és a sót. Addig keverje habverővel, amíg a cukor feloldódik és a vaj elolvad. Adja hozzá a kuszkuszt, majd a sajtot és keverje a tésztát egyenletesre. Tegye hozzá petrezselymet és jól keverje össze, míg az egész jól összekeveredik.
Olajozza be kezeit é formázzon a tésztából kisebb rönköket, majd jöhet a sütés. Süsse, amíg szép aranybarna lesz. Kb. 3 perc.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Csillagfény Jósnő