Sancocho, puerto rico-i marhapörkölt
Hozzávalók:
- 2 kanál olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma ledarálva – fokhagyma nyomóval is össze lehet nyomni
- kb. 1 kg marhahús ujjnyi vékony szeletekre vágva
- 1/3 bögre sárga hagyma apróra vágva – vöröshagyma is lehet
- 1/3 bögre zöld paprika felvágva kockákra
- 5 szál koriander apróra vágva
- 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 dobozos marhahús lé – nálunk kockából készíthetünk levet
- 1 zöld banán meghámozva és szeletekre vágva
- 1 db. sárga banán meghámozva és szeletekre vágva
- 1 közepes nagyságú burgonya darabokra vágva
- 1 közepes nagyságú yucca gyümölcs kockákra vágva
- 1 közepes sütőtök kisebb kockákra vágva
- 3 közepes méretű újburgonya negyedekre vágva
- 2 db. csemegekukorica egészben felszelve 6 darabra
Elkészítés: Előmelegített sütőben vagy serpenyőben közepes hőmérsékleten öntse bele az olívaolajat, a fokhagymát, marhahúskockákat és a hagymát, majd keverje addig, amíg a marhahús barna lesz a hagyma és átsül, karamellizálódik. Adja hozzá a apróra vágott paprikát, koriandert, sót, borsot és az 1 l marhahúslevet. Főzze össze az ételt, amíg minden íz összeér és a hozzávalók átfőnek. Ez kb. 20 perc.
Keverje össze a marhahúst és tegyen bele minden maradék zöldséget és maradék marhahúslevet. Várja meg, hogy felforrjon. Ha felforrt, vegye kis lángra a gázt, fedje le az ételt és párolja 30 percig. Utána fedő nélkül 20-30 percig főzze, amíg a hús és a zöldségek is átpuhulnak.
Jó étvágyat!
Írta és fordította: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply