Krémes kolbászos – gombás rigatoni Olaszországból
Hozzávalók:
- 3/4-ed doboz/zacskó rigatoni tészta
- 1 csomag olasz kolbász
- 1 evőkanál vaj
- 1 tálca szeletelt, friss gomba
- 2 gerezd darált fokhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1/4-ed teáskanál fekete őrölt bors
- 2 bögre főzőtejszín
- darált friss petrezselyem vagy bazsalikom
Elkészítés: Főzze meg a tésztát erősen sózott vízben. Tegye fel egy nagy serpenyőbe sütni a kolbászokat kb. 4-6 percig közepes lángon, vagy amíg már nem rózsaszín. Ha eddig elkészült, szedje ki a kolbászt a serpenyőből.
Ugyan ebbe a serpenyőben tegye bele a gombát, fokhagymát, sót és borsot és süsse közepes lángon. Keverj meg, majd fedje le és időnként belekeverje süsse 4 percig. Vegye le a fedőt és süsse 2-3 percig, amíg a gombák megpuhulnak és a folyadék elpárolog.
Öntse a tejszínt a gombához a serpenyőbe és forralja fel. Vegye közepes lángra a gázt és fedetlenül főzze tovább 8-10 percig, vagy míg érzi, hogy besűrűsödik. Mehet bele a kolbász. Főzze kicsit össze az egésszel.
Tálalja tésztával. Díszítésnek meg lehet szórni petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Jó étvágyat!
Írta és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply