Sült spagetti húsgombócokkal – Olasz recept
Hozzávalók:
- 1 zacskós spagetti tészta
- 3 bögre marinara mártás (vagy otthon készített, vagy bolti)
- 2 bögre aprított mozzarella sajt
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem levél
Húslabdákhoz:
- 50 dkg margahús
- 50 dkg sertéshús
- 1 db. nagy tojás felverve
- 1/4-ed bögre Panko (nálunk zsemlemorzsának felel meg)
- 1/4-ed bögre frissen reszelt parmezánsajt
- 1/4-ed teáskanál fokhagymapor
- 1/4-ed teáskanál vöröshagyma (felkockázva)
- 1/4-ed teáskanál őrölt szerecsendió
- ízlés szerint só és őrölt fekete bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 375 °-osra és olajozzon be szilikonos vagy hagyományos kenő ecsettel egy serpenyőt, ami 9 × 9 átmérőjű.
Egy tálba keverje össze a két féle húst, a tojást, a pankot (zsemlemorzsa), a parmezánt, a foghagymát, a vöröshagymát, a mogyorót és szerecsendiót. Sózza, borsózza ízlés szerint. Puha kanállal vagy kézzel keverje jól össze az ételt és formáljon belőle kisebb húsgombócokat. 18-20 db. készül ennyiből, ha arányosak a gombócok.
Melegítsen fel az olívaolajat egy edényben/lábosban közepes lángon. Tegye bele a húsgombócokat és főzze addig, amíg szép egyenletesen átsül minden oldala. Ez kb. 2-3 perc. Majd vegye ki a húsgombócokat egy papírtörlőre és tegye félre.
Egy nagy edényben főzze ki a tésztát az utasítás szerint forrásban lévő vízben. Amint elkészül, keverje össze a marinara mártással. Tegye a tésztát egy tepsibe, majd helyezze rá a húsgombócokat és szórja meg mozzarellával.
Tegye az ételt a sütőbe és süsse kb. 15-20 percig.
Petrezselyemmel lehet tálalni, de elhagyható.
Jó étvágyat!
Ford. és szerkesztette: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply