Tradicionális olasz pizza recept

                                       Tradicionális olasz pizza recept

Kép és recept forrása: http://lifepopper.com/2015/01/21/traditional-italian-pizza/#

Hozzávalók a tésztához: 

  • 600 ml meleg víz
  • 1 kg liszt
  • 25 g élesztő
  • 6 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 1,5 evőkanál só
  • 2 teáskanál cukor

Hozzávalók a tetejére:

  • paradicsomszósz
  • mozzarella sajt
  • bazsalikom

Elkészítés: Az élesztőt egy közepes tálban meleg vízzel és addig keverje, míg az élesztő eloldódik. Helyezze a lisztet az asztalra vagy a gyúródeszkára tornyosan, “vulkán” alakúra. Öntse rá az élesztős vizet és a többi hozzávalót, ami a tésztához van írva, majd gyúrja össze úgy, hogy rugalmas, könnyen nyújtható állagú legyen a tészta.

Egy tálat kenje be néhány csepp olajjal és tegye rá a tésztát. Fordítsa meg a tésztáét úgy, hogy a teteje is olajos legyen. Takarja le a tálat és hagyja 4-5 keresztül állni.

Melegítse fel a sütőt 200 °-osra. Nyomkodja meg egy kicsit a tésztát, hogy a felesleges levegőbuborékok kijöhessenek. Felezze meg a tésztát és hagyja pár percig pihenni. Mindegyik darabot palacsintaformájúra nyújtsa, majd a tészták olajozott serpenyőbe tegye.

Tegye a tésztára a paradicsomszószt és a tészta szélét egy kis olívaolajjal kenje át. Minden pizzát 10 percig süssön, ez a normális idő ezen a hőfokon. Ez után tegye rá a mozzarella sajtokat, majd tegye vissza a pizzát a sütőbe, míg a sajt rá olvad és a széle is átsül a tésztának.

Tálalja bazsalikomlevéllel.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


  

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Nem kap elég figyelmet? Párja furcsán viselkedik? Úgy érzi, hogy valami nincs rendben kapcsolatban, hogy megcsalja a parj párja? Tanácsadóink segítenek tisztán látni. Hívja Fényküldöttek Profi Jósait! Segítünk Önnek! Tel.: 06 90/188 345 a választott Tanácsadó melléke www.afenykuldott”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük