Olasz marhapörkölt
Hozzávalók:
- 0,5 kg pörkölthöz való marhahús
- 1 db. közepes vöröshagyma kockákra vágva
- 2 szál zeller szára kockákra vágva
- 2 db. sárgarépa felvágva
- 3 gerezd fokhagyma fokhagyma kinyomóval passzírozva vagy géppel aprítva
- 2 db. babérlevél
- ½ bögre fehérbor
- 1/3 bögre extra szűz olívaolaj
- 1 cs. zsenge cukorborsó
- 3 közepes méretű paradicsom kockákra vágva
- 2 db. sárgásbarna burgonya felkockázva
- 1 dobozos vagy üveges paradicsomszósz
- 1/8 teáskanál szerecsendió
- só
Elkészítés: Vegyen elő egy serpenyőt és közepes hőmérsékletűre melegítse fel olajozott edényben és adja hozzá az olívaolajat, fehér bort, zellert, sárgarépát, fokhagymát, csipet sót és a babérlevelet. Pirítsa kb. 3-5 percig, amíg a hagyma és a zeller elkezdenek áttetszőek lenni.
Tegye a húst és a szerecsendiót is a serpenyőbe. Pirítsa 3-5 percig, majd tegyen a serpenyőre fedőt és süsse további 15 percig percenként kevergetve.
Tegye bele a cukorsót, burgonyát, a paradicsomot és a paradicsompürét, valamint egy bögre vizet és egy csipet sót. Keverje össze és vegye kisebb lángra a gázt. Hagyja a pörköltet főni 35-40 percig időnként megkeverve. Ha túlságosan száraznak látja a pörköltet, akkor adjon hozzá még vizet.
Akkor lesz kész a pörkölt, amikor a marhahús átfő, puha lesz. Sózza, fűszerezze, ha úgy érzi, hogy nem elég fűszres. Végül adja hozzá a babérlevelet, majd kész az étel a tálaláshoz.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply