Eredeti és egyszerű Tiramisu recept Olaszországból

                       Eredeti és egyszerű Tiramisu recept Olaszországból

Kép és recept forrása: http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1131764/Italian-recipes-budget-Individual-tiramisu.html

Hozzávalók: 

  • 4 teáskanál Marsala, Tia Maria vagy pálinka
  • 150 ml erős fekete kávé  előre lehűtve
  • 2 db. tojás szétválasztva
  • 3 teáskanál cukor egyenként, kanalanként szétválasztva
  • 250 g mascarpone sajt
  • 150 ml dupla krém (olyan, mint nálunk a főzőtejszín)
  • csokoládé reszelék vagy kakaópor
  • 3/4-ed – 1 csomag babapiskóta

Elkészítés: Keverje össze elektromos habverővel a cukrot és a tojássárgáját, de a cukrot kanalanként adja hozzá. Keverje addig, míg még krémszerű, halványsárga lesz a krém, majd tegye bele a mascarpone sajtot. Keverje géppel addig, míg szép habos állaga lesz és szép habcsúcsokat lehet belőle formálni. Külön tálba verje el a tejszínt, majd tegye bele a mascarpone-s keverékbe. Verje fel géppel a tojásfehérjét annyira keményre, hogy megálljon csúcsokban a hab.

Fém kanál segítségével gyengéden öntse ki a mascarpone krémet egy tálba.

Egy másik edénybe öntse bele a likőrt és a kávét, majd mindegyik babapiskótát mártsa bele pár másodpercig egyesével, hogy a babapiskóta átigya a likőrős – kávés folyadékot.

Tegye a piskótákat egy üvegedény aljára egymás mellé. Öntse le a babapiskótákat egy réteg mascapone krémmel és szórja rá csokireszeléket vagy kakaóport, majd ismételje meg ezeket a rétegeket.

Tálalás előtt 2 óráig tegye a hűtőbe és a tetejére szórjon csokireszeléket vagy kakaóport.

                                                                                                 Jó étvágyat!

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Nem kap elég figyelmet? Párja furcsán viselkedik? Úgy érzi, hogy valami nincs rendben kapcsolatban, hogy megcsalja a parj párja? Tanácsadóink segítenek tisztán látni. Hívja Fényküldöttek Profi Jósait! Segítünk Önnek! Tel.: 06 90/188 345 a választott Tanácsadó melléke www.afenykuldott”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük