Mentolos csoki sütés nélkül – Hagyományos ír desszert

Hozzávalók:
- 1,5 bögre félédes csoki chips (csokidarabok)
- 1,5 bögre fehér csokis chips (szintén lehetnek csokidarabok, ha csoki chip nincs)
- kb. 2 bögre édes, sűrített tej
- 1 teáskanál vanília
- 1 teáskanál mentakivonat
- zöld ételszínező – annyit, amennyire zöldnek hatást szeretne elérni
Elkészítés: Egy hőálló tálban melegítse meg a félédes barna csokit és a sűrített tejet úgy, hogy minden összeolvadjon. Mikroban főzze 1 percig. (Személy szerint inkább gázon, mert a mikrónak káros sugárzásai vannak!) Keverje össze, hogy szépen egybeolvadjon és adja hozzá a vaníliát. Keverje addig, míg a vanília is belekeveredik egységesen.
Egy 9×13-as tepsi aljára tegyen sütőpapírt. A tepsi mérete lehet kisebb is és öntse a csokit a tepsibe. Keverje össze a fehér csokit és a 2. doboz sűrített tejet és mikróban hagyja 1 percig olvadni (lehetőleg mellőze a mikrós megoldást). Kevergesse addig, míg a csoki megolvad, majd adja hozzá a mentát és a zöld színezéket. Keverj ki egyenletesre. Kóstolja meg, kell e esetleg ízesíteni.
Öntse a zöld csokis öntetet a barnára a tepsibe. Tegye be hűtőbe 30 percig – 2 óráig, amíg szilárd állagú lesz.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.