Ír sült káposzta kolbásszal

                                                 Ír sült káposzta kolbásszal

Kép és recept forrása: http://www.food.com/recipe/southern-fried-cabbage-with-sausage-507731

Hozzávalók: 

  • 1 evőkanál vaj vagy 3 evőkanál szalonnás zsír
  • 1 kisebb fej fejes káposzta felaprítva
  • 1/2 bögre vöröshagyma apróra vágva
  • 1/2 – 3/4-ed füstölt kolbász szeletelve
  • 1 dobozos paradicsom kockákra vágva
  • 1/4-ed teáskanál fokhagymás só ízlés szerint
  • 1/4-ed teáskanál Tony Chachere fűszerkeverék
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés: Szeletelje fel a kolbászt, káposztát és a hagymát. Tegye a kolbászt egy serpenyőbe, amiben nem ég le és süsse kb. 3 percig, amíg kisül belőle a zsír. Szedje ki a kolbászt és tegye papírtörlőre, ami felszívja a zsírt a húsról. Tegye félre a kolbászt és törölje ki a serpenyőt, majd ebbe tegye bele a vajat, olvassza meg és tegye bele a káposztát, hagymát és süsse közepes lángon és kb. 5 percig süsse folyamatos keverés mellett. Amikor a káposzta kezd üveges színű lenni, tegye hozzá a kolbászt és a többi hozzávalót.

Fedje le a serpenyőt és süsse kb. 10 percig. Utána vegye le a fedőt és süsse addig, míg a felesleges folyadék elpárolog és a káposzta kellően átpuhul.

Elkészítési idő: 40 perc

      Jó étvágyat! 

Írta és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük