Hagyományos ír pásztor pite

Hagyományos ír pásztor pite

Kép és recept forrása: http://www.food.com/recipe/traditional-irish-shepherds-pie-302120

Hozzávalók: 

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 tálca (50 dkg) darált marhahús
  • 1 db. nagy vöröshagyma finomra vágva
  • 3-4 db. sárgarépa finomra vágva
  • 1 bögre fagyatott zöldborsó – cukorborsó
  • 3 -4 finom apróra vágott friss kakukkfű
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 üveg vörösbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 tyúkhúsleves (lehet kockából is)
  • 1 nagy mennyiségű burgonyapüré (kb. 1 l vagy 6 bögre, friss vagy maradék)
  •  1 db. felvert tojás
  • reszelt parmezán sajt (ízlés szerinti mennyiség)

Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 200 – 400 °-osra.

Pirítsa meg a sárgarépát az olívaolajban, míg kezd átsülni, puhulni. Ez után adja hozzá a hagymát és pirítsa 1-2 percig, majd jöhet hozzá a hús. Ízesítse borssal és kakukkfűvel. Süsse át az egészet, amíg pirulni kezd és ha kell, öntsön hozzá még olajat.

Adja hozzá a vajat és a cukorborsót. Szórja meg egy kis liszttel és keverje át csomómentesre, simára.

Tegye bele a paradicsompürét, bort és a Worcestershire szószt. Vegye le kisebbre a gázt és tegye bele a tyúkhúslevest. Hagyja tovább főni, amíg az állaga kezd sűrűsödni, húsos mártást kap. Kóstolja meg, kell e még fűszerezni.

Vegye le a gázról az ételt és öntse bele egy kivajazott tepsibe.

Helyezze a burgonyapürét a tetejére. Próbálja meg egyenletesen, majd a burgonyapürét kenje be tojással egy ecset segítségével és szórja meg a tetejét reszelt parmezán sajttal.

Tegye a sütőbe és süsse kb. 20 percig. Akkor lesz jó, amikor a teteje szép aranybarna lesz.

Tálalja friss, ropogós kenyérrel és mártással.

     Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Girdana Fizz Jósnő


Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük