Ír pub nachos
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 nagy mérető burgonya meghámozva és szeletekre vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál szárított rozmaring
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- 1 csésze aprított cheddar sajt
- 5 szelet vastagra vágott szalonna főtt, ropogós és vágva
- tejföl, vagy görög joghurt ízlés szerint
- Kevés ételízesítő ízlés szerint
- 2 db. zöld hagyma, vékonyra szeletelve ízlés szerint
- 1 evőkanál apróra vágott friss koriander levél
Elkészítés: Mossa meg a burgonyát és hagyja, hogy a víz megszáradjon rajta, majd szelje el a burgonyát éles késsel karikákra és tegye bele egy keverőedénybe.
Hintse meg olívaolajjal a burgonyát. Adja hozzá a fűszereket, a rozmaringot, kakukkfüvet, sót és borsot. Használjon hozzá kenőtollat/szilikont, hogy egyenletesebben legyenek a burgonyán a fűszerek és az olaj.
Egy nagy tepsiben/sütő edényben egyenletesen helyezze el a burgonyákat egyenletes rétegekben és szórja meg a széttört darabokkal.
Süsse meg a burgonyát 450 °-on 20 percig, majd vegye ki megfordítani és süsse még 20 percig.
Hagyja a burgonyát kihűlni annyira, hogy tudjon vele dolgozni. Helyezzen át egy lapos öntöttvas edénybe és a szélek kissé spirális mintázatot kapjanak, ahogy a képen látja.
Tegye rá a szalonnát és sajtot egyenletesen a tetejére és süssem még 4 percig, vagy amíg rá nem olvad a sajt.
Végül vegye ki az ételt a sütőből hagyja pár percig hűlni.
Tálalja a nacho-kat egy kis tejföllel, apróra kockákra vágott zöldségekkel, zöldhagymával vagy korianderrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply