Kétszer sült burgonya Írországból

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 evőkanál vaj
- 1 és 1/2-ed bögre reszelt cheddar sajt vagy 1 és 1/2 reszelt svájci sajt
- 3/4-ed bögre tejföl
- 1/2 bögre tejföl
- 2 tojás
- 3/4-ed bögre szeletelt mogyoróhagyma vagy 3/4-ed bögre zöldhagyma
- 5 szelet sült szalonna
- só
- bors
Elkészítés: Melegítsen fel egy sütőt 350 °-osra. Olajozzon meg egy 2 l-es sütőedényt.
Főzze meg a burgonyát nagy fazékban sós vízzel 20-25 percig, míg megpuhul. Amikor még a burgonya forró és leszűrte a vízből, adja hozzá a vajat és keverje szép simára. Ezután keverje hozzá az 1 bögre sajtot, tejet, tejfölt és tojást, majd alaposan keverje össze. Sózza és borsozza ízlés szerint.
Amikor az előzőkkel elkészül, tegye bele egy sütőedénybe/tepsibe. Szórja meg a tetejét a maradék reszelt sajttal és tegye rá a szalonnákat.
Süsse 35-40 percig, míg a teteje szép aranybarna lesz. Végül szórja meg a tetejét a maradék aprított mogyoróhagymával vagy zöldhagymával.
Jó étvágyat!
Szerk. és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő