Haiti halas finomság

 

 

                                                  Haiti halas finomság

 

 

Poisson Creole or Creole Fish is another version of the Haitian dish Poisson Gros Sel. There are many ways of cooking the fish and most of the spices are always the same. You will find many similarities with Haitian recipes for Creole Fish but the cooking method might be different. By method I mean, how...Read More »
Kép és recept forrása: http://www.caribbeangreenliving.com/poisson-creole-or-creole-fish/

Hozzávalók: 

  • 1 db. vörös sügér egészben vagy félbe vágva
  • 1 db. citrom vagy lime
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2-3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 db. nagy paradicsom apróra vágva
  • 1 db. közepes mérető vöröshagyma apróra felkockázva
  • erős paprika vagy habanero vagy scotch bonnet hot/csípős szósz
  • 1/4-ed bögre melegvíz
  • só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés: Vegye elő a citromot vagy a lime-ot és vágja félbe. Tisztítsa meg a halat kívül-és belül, kaparja le a pikkelyeket is miközben a gyümölcsből a levet kifacsarja. Hideg vízzel öblítse le a halat és hagyja megszáradni és tegye olyan serpenyőbe, aminek alacsonya pereme és facsarja bele a lime vagy a citrom másik felét is. Ízesítse a halat sóval és borssal. Tegye hozzá a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a vöröshagymát. Ez után fedje le a serpenyőt és hagyja 30 percig marinálni/pácolni, vagy ha kell, tovább.

Szedje ki a fűszereket a halból és öntsön olajat egy nagy serpenyőbe és adjon hozzá paradicsompürét kevergetve és folyamatos keverés közben főzze addig, amíg elvegyül a paradicsomlé az olajjal. Adjon hozzá apróra vágott paradicsomot és keverje addig, míg a paradicsomdarabok enyhén fonnyadtak lesznek. Adja hozzá a fűszereket és a fűszeres pácot a paradicsomos szószhoz és főzze 1-2 percig keverve.

Óvatosan tegye a halat a paradicsomos keverékbe. Miután el kezd főni, tegye bele citrom/lime levet a halak közül. Fokozatosan öntse hozzá a vizet, ahogy a halat kiveszi addig a szószból. Sózza és borsozza ízlés szerint. Főzze addig, míg az összes víz hozzáadódik. A halat egyszer fordítsd a másik oldalra főni – ha többször fordul meg, akkor a hús elszakad, ha egészben vagy darabokban főzik. Folytassa a főzést/sütést körülbelül 1-2 percig. Fedjük le a halat és hagyja főni kb 5-10 percet alatt alacsony lángon, a halak méretétől és vastagságától függően. Vegye le a serpenyő tetejét, amint teljesen átfő az étel. Végül tálalja a halat forrón.

 

     Jó étvágyat! 

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

     


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Ria Jósnő

 


 

Emcsy Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük