Ne árts! – ősi wicca intés, de miről is szól?

 

                              Ne árts! – ősi wicca intés, de miről is szól?

 

 

Kép forrása: http://www.mosta2bal.com/vb/badeencache/3/26171wall.jpg

A wicca egy ősi vallás több Istenhittel, ami ez csak pár szó, ennél jóval több és jóval összetettebb és a kereszténység előtt létezett, vagy ha úgy vesszük, akkor azóta, mióta emberek léteznek a Földön. Régen az emberek tisztelték a természet Isteneit, a vadászatét stb.  Ez a régi hitvilág lett újjáépítve több évszáddal ez előtt, amire alapult a wicca.

Wicca Read néven íródtak össze ennek a gyönyörű vallásnak az alapelvei, amit magyarul Wicca Intésnek vagy Wicca Intéseknek hívunk.  Ezekből a rímbe szedett verses intésekből választottam ki a cék témáját, ami a “Ne árts!”, ami többféle képpen is értelmeznek/emlegetnek, mint pl. Tégy bármit, csak ne árts!, Megtehetsz bármit, míg az nem bánt senkit! stb. A “Ne árts!” tömör mondat egy rövid, nyomós változata a 7-8 szavas verziónak.

 De mit is jelent, hogy NE ÁRTS?! Nem olyan egyszerű, hogy próbálunk jó emberek lenni, kedvesek és nem bántani a szeretteinket vagy másokat, ez a 2 szó ennél sokkal több!

 

A NE ÁRTS értelmezése még, hogy ne csak embertársainknak ne ártsunk, hanem a környezetünknek sem, a természetnek és az állatoknak sem, valamint ami nagyon fontos, hogy saját magunknak se ártsunk!

 

A környezet károsítása, a környezetszennyezés szemetek eldobolásával és a sok vegyszer használatával a mindennapi háztartás során mosogatáskor, mosásnál, tisztítószerek használata, bútorfény, autófényező stb. mind károsítják a Földünket. Akik fontosnak tartják környezetünk megóvását és lelassítani a felmelegedést folyamatát, próbáljanak ki olyan tisztítószereket, amik nem ártalmasak. Ezekre még kitérek következő cikkeim során.

A wicca vallás követői között sokan vannak lelkes állatvédők és ezt a csodás dolgot szeretnék (velem együtt, hiszen én is wicca Papnő vagyok), hogy a brutális állatkínzások szűnjenek meg és ahol csak lehet segítsük az állatokat, mert rengeteg múlik rajtunk, embereken, hogy ők hogyan élnek!

Végső soron a NE ÁRTS! Intés vonatkozik saját magunkra is! Figyeljünk jobban a szervezetünkre, otthonunkra, családunkra, barátokra, mindenre, ami körül vesz minket nap mint nap és óvjuk meg, amink van! Próbáljunk meg egészségesen vagy egészségesebben étkezni elkerülve a rengeteg tartósítószert, mellékanyagokat, amik különféle betegséget okoznak, valamint figyeljünk jobban a folyadékbevitelre. Tudom, hogy sokan sok helyen írták és beszéltek róla, de ezt lehetetlen kihagyni. Szükség van 2-2,5 l folyadékra minden nap (minimum). A legjobb a víz, ásványvíz, gyümölcs- és zöldséglevek lehetőleg frissen facsarva vagy tartósítószer mentesek dobozban.  Segíthetünk magunknak meditációval, vagy pár perc relaxációval is, ha nincs több időnk és rendszeres testedzés beütemezésével, ami lehet naponta vagy hetente  min. 3 alkalommal. A szervezet meghálálja, sokkal energikusabb, felfrissültebb lesz.

 

Akik elolvasták és megértették, hogy a NE ÁRTS! rövid Intés mennyi mindent foglal magában, remélem, hogy sikerül elszánniuk magukat az életmódváltásra!

 

  Írta: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Evita Asztrogus Jósnő

 


 

Manuela Spiritiszta Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük