Haiti makaróni

Hozzávalók:
- 2 doboz rigatoni tészta
- 2 db vöröshagyma
- 1 zöld zöld paprika
- 1 db. piros paprika
- 1 csomag sonka,pulyka, bármi
- 2 csomag reszelt sajt. Mozarellát és olasz 4 sajt keverékét használtam.
- 1/4 bögre lisztet
- koriander
- 3 doboz konzerves tej (helyettesíthető főzőtejszínnel)
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés: Főzze meg a tésztát forró vízben, ahogyan máskor is főz tésztát, ehhez pedig adjon 2 db. fokhagymát. Amikor a tészta elkészül, vegye ki és keverje el egy kis vajjal, majd tegye félre.
Melegítse fel a sütőt 350 °-osra. Egy másik edénybe tegyen apróra vágott vöröshagymát sózva és tegyen hozzá egy kis vajat. Ez után adja hozzá a lisztet fokozatosan, közben keverve és fakanalat használjon hozzá.
Adja hozzá a konzerves tejet, koriander, piros- és zöld paprikákat, 2 db. Maggi kockát és egy kis bonnet paprikát.
Keverje össze a hozzávalókat és hagyja főni kb. 10 percig, míg kezd sűrűsödni. Utána vegye le a tűzhelyről és tegye bele a hagymát, paprikát és sonkát.
Tegye bele a sajtot és ezzel együtt is keverje össze.
Adja hozzá a bochamel mártást tésztához és keverje el. Ízlé szerint fűszerezze még, ha szükséges és adjat hozzá extra sajtot is.
Tegye a tésztát egy olajozott tepsibe és süsse aranybarnára. Kb. 1 óra.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.