Francia – Caribb halas étel szósszal

Hozzávalók:
- 1 db. közepes vöröshagyma
- 3/4 bögre zeller
- 3/4 bögre zöldpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- db. 1 nagy paradicsom
- 1,5 bögre tyúkhúsleves
- 1/4-es nálunk erős paprika – eredeti recept szerint skót bonnet paprika
- 2 db. kagyló
- 1 teáskanál Worcestershire szósz
- 1 db. babérlevél
- 3 szál kakukkfű
- evőkanál vaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1/4 teáskanál só
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés: Vágja fel a paprikát, hagymát, paradicsomot, fokhagymát, zellert, petrezselymet és erős paprikát. Ezután melegítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékletűre és adjunk hozzá a kockára vágott zellert, hagymát és zöldpaprikát. Vegye le a gázt kisebbre és hagyja, hogy gyengére főjön át az étel, ami kb. 8-10 perc.
Amikor minden alapanyag puha lesz egye nagy lángra a gázt és adja hozzá az összes többi hozzávalót, kivéve az apróra vágott petrezselymet.
Keverje jól össze, forraljuk fel, majd vegye le a gázon a hőmérsékletet, hogy enyhén megpárolódjon. Főzze kb. 25 percig, közben hagyja rajta a fedőt.
Vegye le a fedőt és hagyja közepes lángon főzni, hogy egy kicsit sűrűsödjön. Vegye ki belőle a babérlevelet és lehetőleg a kakukkfűszárat is. Pár percen belül besűrűsödik. Tegye hozzá a petrezselymet.
Tálalja sült/grillezett húsokhoz.
Jó étvágyat!
Ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.