Haiti torta
Hozzávalók:
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 3 db. tojás
- 1 1/2 bögre cukor
- 2 bögre vaj
- 1 evőkanál rum
- 350 ml sűrített tej
- egy csipet só
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 evőkanál mandulaaroma
Bevonathoz:
- 1/2 csésze vaj
- 1 evőkanál vanília aroma
- 3 bögre porcukor
- 1/4 bögre tej
Elkészítés: Keverje össze a cukrot, tojást, vajat és citromot egy nagy keverőedényben egy elektromos keverő segítségével kb. 5 percig, kis sebességgel.
Állítsa le a gépet és keverje össze a rumot, a szegfűszeget és a lisztet.
Keverje bele az oldalairól is a hozzávalókat és középen nagy sebességgel keverje újra a géppel.
Keverjük össze kb. 25 percig, amíg a keverék sima és krémes lesz.
Adjunk hozzá sót, sütőport, vanília kivonatot és mandula kivonatot és jól keverje össze.
Melegítsük elő a sütőt 300 fokban.
Kenjen ki egy tortaformát és csak félig öntse bele masszát, hogy elég hely legyen az emelkedő tortának.
Sütjük a tortát körülbelül 35 percig. A teszteléshez helyezzen be egy kést vagy fogpiszkálót a torta közepébe. Teljesen sült, ha tiszta.
Bevonat: Tegye bele az összes összetevőt egy edénybe és keverje szép sima, könnyed állagúra.
Adjon hozzá több tejet szükség szerint, amíg elérjük a kívánt állagot..
Díszítse a mázzal, miután a torta lehűlt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply