Lambis, egy hagyományos kagylóból készült haiti recept

Hozzávalók:
- 1 kg (kb.) lambis, azaz kagyló
- 1 db. lime
- 1db. citrom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál ecet
- 2 db. nagy paradicsom, kockára vágott
- 1 db. mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma, darált/reszelt
- 1 közepes hagyma kockára vágva
- 2 teáskanál margarin
- 4 bögre víz
- olívaolaj
- csípős paprika ízlés szerint
- só és őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál paradicsompüré
Elkészítés: Tisztítsa meg a kagylót limeal és citrommal. Öblítse le forró vízzel és hagyja meg a rózsaszín részeket. Vágjon kisebb darabokra azokat, amelyek túlságosan vastagnak tűnnek. A vastagabb részeket klopfolja meg egy kicsit. Tegye a kagyló darabokat egy serpenyőbe 4 bögre vízzel. Főzze legalább két órát keresztül gázon kis lángon vagy amíg a átpuhul. Merje le róra az esetleges maradék habot és levet.
Egy serpenyőben süssük meg a kagylót olajban, margarinban és néhány csepp lime lében. Adja hozzá a hagymát, mogyoróhagymát, fokhagymát, sót, borsot, paradicsomot, paradicsompürét, csípőspaprikát és egy kevés ecetet. Adjon hozzá továbbá 2 bögre húslevest és főzze pár percig; só és borsot ízlés szerint.
Tálalja a vörös babbal és rizsével.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

